Teatterin salaatti:
grillattua tonnikalaa, mangoa, kurpitsansiemeniä ja wasabi-dippiä
Salaatti on niin toimiva paketti, että halusin koettaa sen valmistamista kotona. Oiva tilaisuus tarjoutui kun kaksi kaveriani oli tulossa tänne grillaamaan. Tarjosin salaatin alkuruokana ja pääruokana söimme kavereideni valmistamia sataykanavartaita. Wasabiherneitä löysin Helsingin Kurvin Punnitse ja säästästä.
3 annosta alkuruokana
kolmea eri salaattia
1 mango
mangovinaigrettea
kurpitsansiemeniä
wasabiherneitä
3x 150 g tonnikalafilee
rouhittua suolaa
rouhittua mustapippuria
½ sitruuna
wasabimajoneesia
Revi salaatit kulhoon. Minä käytin rucolaa, Punaista Salanovaa ja Frisée-salaattia. Leikkaa mango pituussuunnassa neljään lohkoon ja irrota lohkot kivestä. Nylje nahka lohkoista ja kuutioi mangon hedelmäliha salaatin joukkoon. Lisää lautasella salaatin sekaan mangovinaigrettea ja ripottele päälle kurpitsansiemeniä ja wasabiherneitä. Paista tonnikala kevyesti grillillä toiselta puolelta, käännä ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla. Paista hetki toiseltakin puolelta ja käännä lautaselle, jolloin saat maustettua toisenkin puolen. Tonnikala on parhaimmillaan lähempänä raakaa kuin mediumia. Huomioi että kalaa jatkaa kypsentymistä grilliltä nostamisen jälkeenkin. Siirrä tonnikalafilee salaatin seuraksi lautaselle ja käytä wasabimajoneesia dippikastikkeena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti