Simpukkaviikot ovat vasta startanneet ja saimme keskiviikkoiltana odottaa pöytää ehkä vartin. Kuitenkin odotimme vähemmän aikaa kuin tarjoilijan varoittelema puoli tuntia. Kavereillani oli jo viinilasit ja minulta tultiin kysymään juomatilausta heti kun istuuduimme odottamaan pöytää ravintolan puolelta. Tilaus sujui ripeästi, mutta ruokaa saimme odottaa melko pitkään pöydässä. Ruokalistojen Tintti-sarjakuvat olivat hieman hämmentävät. Tilasin simpukkani kermaisessa valkosipulikastikkeessa. Annos oli Belgen pysyvältä listalta eikä simpukkaviikkojen menusta.
Kastike oli hyvää ja 500 g simpukoita oli aivan riittävän kokoinen annos. Toki valmiista valkosipulipohjaisesta soosista jäi valkosipulin maku suuhun pitkälle seuraavaan päivään eri tavalla kuin tuoreesta valkosipulista tehdystä kastikkeesta. Kermaa oli maltillisemmin kuin kermainen antaa ymmärtää, mutta tässä tapauksessa se oli oikein hyvä asia, sillä raskas kastike olisi peittänyt simpukoiden maun alleen. Lankkuperunat ihan peruskamaa, en nyt parinkympin simpukoiden lisäksi odotakaan kenenkään friteeraavan minulle tuoretta perunaa. Dijon-sinappimajoneesia voisi tehdä joskus kotonakin. Palvelusta pelasi hyvin koko illan. Voin suositella Belgessä käymistä jos tahtoo piipahtaa peruspurtavalle ydinkeskustassa. Viikonloppuna olisi ollut kiva jäädä vielä parille lasilliselle baarin puolelle aterian jälkeen.
![]() |
Moules Frites Sinisimpukoita, Dijon-sinappimajoneesia, Belgen perunoita ja luomuleipää. Kermaista valkosipulikastiketta. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti