tiistai 18. kesäkuuta 2013

Kermainen vodkatomaattikastike

Jääkaapissa oli luumutomaatteja, kermaa ja kyllä, vodkaa. Oikeastaan ohjeet tähän ruokaan löytyivät kermaisia luumutomaattikastikkeita etsiskelemällä, mutta kyllähän tuo vodka siihen oli ihan hauska lisä. Ohjeina minulla oli tämä Food Networkin resepti ja tämä Food.comin resepti. Tämä mukailee hieman enemmän tuota Food.comia. Alkuperäinen ohje tosin on 4 - 6 hengelle, minä söin tästä kaksi kertaa. Hieman epäitalialaisittain minun kastikkeen määräni pastaan nähden taisi olla melko suuri. Taitaa muuten olla epäkuvauksellisimpia ruokia mitä olen valmistanut, mutta maku oli aivan mahtava.



2 reilua annosta

nauhapastaa
2 valkosipulinkynttä
½ tl chilirouhetta
öljyä
vajaa ½ dl vodkaa
6 luumutomaattia
½ tl suolaa
2 dl kermaa
½ dl raastettua parmesania

Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja paista hetken aikaa öljyssä chilimurskan kanssa. Lisää vodka pannulle ja kiehuta muutaman minuutin ajan. Pilko luumutomaatit ja lisää suolan kanssa pannulle. Kiehuta kastiketta viitisen minuuttia. Lisää vielä kerma ja anna kypsyä parin minuutin ajan. Lisää lopuksi parmesan kastikkeen joukkoon, mutta säästä vähän annoksen päälle ripoteltavaksi. Valuta valmis pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon ja tarjoa.

lauantai 8. kesäkuuta 2013

Minttuinen halloumisalaatti mansikoilla ja avocadolla

Ostin edellisenä viikonloppuna vähän vastaavia aineksia salaattiin kaverini kanssa, mutta tämä salaatti jäi silloin meiltä syömättä. Hups. Päähän jäi kuitenkin ajatus yhdistää mansikoita ja avocadoa salaattiin. Tähän yhteyteen on hehkutettava tomaatinkannanpoistajaa. Moinen kapistus voi kuulostaa täydeltä turhakkeelta, mutta minun ei tulisi enää mieleenkään poistella mansikoista kantoja ilman sitä. Suosittelen ennakkoluuloista huolimatta kokeilemaan etenkin jos olet esimerkiksi pakastamassa isompaa satsia mansikoita, sillä työ nopeutuu hurjasti. Salaatin minttu on aika klassinen yhdistelmä sekä halloumin että mansikoiden kanssa, mutta se toimi hyvin myös avocadon seuralaisena.


2 annosta

1 ruukku jääsalaattia
400 g mansikoita
2 avocadoa
pala sitruunaa
300 g halloumia
öljyä
rouhittua viherpippuria
tuoretta minttua

Revi jääsalaatti lautasille. Irrota mansikoista kannat ja lisää salaatin päälle. Paloittele avocadon hedelmäliha salaattiin ja purista salaatin päälle sitruunamehua. Viipaloi halloumi ja paista öljyssä pannulla. Lisää juusto salaatin päälle ja rouhi pinnalle viherpippuria. Silppua lopuksi salaatin päälle tuoretta minttua.

Mango-omenasalaatti

Tämän ihanan salaatin resepti tuli otettua Rossi Speaksista talteen viime kesänä, kun etsiskelin mangovinaigreten ohjetta. Lisäsin salaattiin vielä broileria, jotta sain siitä ruokaisamman, mutta kevyempänä salaattina se toki menee ihan sellaisenaan. Salaatteina omassa versiossani käytin frisée-salaattia, rucolaa, lollo rossoa ja keräsalaattia.


2 annosta

erilaisia salaatteja
½ dl oliiviöljyä
2 granny smith-omenaa
2 mangoa
½ dl punaviinietikkaa
2 dl mangomehua
(4 broilerin rintafileetä paistettuna)

Revi salaatit kahdelle lautaselle, lisää oliiviöljy ja sekoita. Kuori ja kuutioi omenat ja mangot ja lisää salaattien päälle. Lisää lopuksi punaviinietikka ja mangomehu ja sekoita salaattiin. Tarjoa sellaisenaan tai paistetun broilerin kera.

lauantai 1. kesäkuuta 2013

Bar Tapasta

Päätimme kavereideni kanssa pistäytyä Bar Tapastassa tapaksilla perjantai-iltapäivänä ennen kuin toinen kavereistani suuntasi takaisin kotikaupunkiinsa. Olimme juuri ennen neljää odottelemassa kadulla ravintolan avautumista ja tarjoilija siinä laitteli terassin ja sisätilojen pöytiä paikoilleen. Kello alkoi olla yli neljän ja vilkuilimme, josko pääsisimme jo sisään, mutta ajattelimme tarjoilijan siitä huikkaavan kun voimme tulla. Tätä ei harmiksemme ikinä tapahtunut, vaan jossain vaiheessa vaan kävelimme sisään ravintolaan ja kysyimme onko paikka jo auki ja kyllähän se oli. Ravintolaan tultuamme palvelu oli ripeää. Saimme heti kuulla että pöytäämme on tulossa varaus kuudeksi ja syömisemme on hoidettava kahdessa tunnissa, mutta tämä ei aikataulujemme puolesta ollut mikään ongelma meille. Minä tilasin tapaksiksi manchego-juustoa viikunahillokkeella, yrttioliiveja ja paistettua valkosipulilla maustettua paistettua mustekalaa ja limeä. Näistä juusto hillokkeella oli ehdottomasti vahvin esitys. Hillokkeessa oli suuria viikunalohkoja ja se pelasi todella hyvin yhteen juuston kanssa, tosin hilloketta olisi voinut olla enemmänkin juuston määrään nähden. Yrttioliivit olivat ihan ok, mutta eivät vetäneet vertoja itse tekemilleni. Mustekala saapui pöytään hieman muita annoksia myöhemmin. Plussaa siitä ettei mustekala ollut paneroitua, mutta muuten sen koostumus oli jauhoisempaa kuin aiemmin syömissäni mustekaloissa. Kulhon pohjalle oikeasti jäi mustekalamurua. Jälkkäriksi otin vadelmasorbettia joka oli todella makeaa. Kaverinikin myönsivät ensin ajatelleensa minun taas vaan valittavan kun kaikki on liian makeaa, mutta totesivat myös itse annosta maistettuaan että sokeria oli sorbetissa huomattavan reippaalla kädellä. En saanut tätä makeaa jälkkäriäni syötyä loppuun. Bar Tapasta oli ihan mukava paikka istuskeluun ja oikeilla valinnoilla listasta saa varmasti ihan hyviä tapaksia eteensä. Vähän jäi silti mietityttämään jos olisimmekin menneet Copas y tapasiin...

Manchego-juustoa ja viikunahilloketta, yrttioliiveja ja valkosipulilla maustettua paistettua mustekalaa ja limeä
Vadelmasorbetti