perjantai 27. heinäkuuta 2012

Tonnikalaoliivilasagne

Oliiveja ja juustoa, mmmm... Lasagne maistuu pomminvarmasti silloinkin, kun ei oikein tekisi kaupasta mitään mieli. Vaikka muuten joisit rasvatonta maitoa, niin sitä ei välttämättä kannata käyttää ruoanlaitossa, sillä se on herkkä palamaan pohjaan. Minä en erityisemmin välitä maidonjuonnista, mutta kevytmaitoa saa sopivasti puolen litran pakkauksissa, kuin juuri juustokastiketta varten tehtynä.



4 - 6 annosta

1 annos tomaattikastiketta ilman valkosipulia ja basilikaa
2 tlk tonnikalaa paloina vedessä
1 prk vihreitä oliiveja viipaleina
9 täysjyvälasagnelevyä
tuoretta basilikaa

Juustokastike:

1 rkl voita
½ dl vehnäjauhoja
½ l maitoa
ripaus muskottipähkinää
suolaa
rouhittua mustapippuria
250 g juustoraastetta

Valmista tomaattikastike ohjeen mukaan. Samalla kun tomaattikastike kiehuu, voit aloittaa juustokastikkeen valmistamisen. Sulata voi kattilassa ja sekoita vehnäjauhot siihen vispilää apuna käyttäen. Lisää hiljalleen maitoa ja sekoita jokaisen lisäyksen jälkeen. Kastikkeen tulee pysyä sakeana lisäysten välissä. Kun koko maitomäärä on lisätty, mausta ja lisää puolet juustoraasteesta. Anna juustoraasteen sulaa kastikkeen joukkoon, mutta älä enää kiehauta.

Kun tomaattikastike on valmista, lisää siihen valutetut oliivit ja valutettu tonnikala. Sekoita tasaiseksi. Aloita lasagnen kokoaminen kaatamalla hieman juustokastiketta suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle. Lisää kolme lasagnelevyä vierekkäin kastikkeen päälle. Kaada lasagnelevyjen päälle kolmasosa tonnikalatomaattikastikkeesta, revi kastikkeen päälle basilikanlehtiä ja peitä juustokastikkeella. Tee samaan tapaan vielä kaksi kerrosta lisää lasagnevuokaan. Ripottele toinen puolikas juustoraastetta päällimmäisen juustokastikekerroksen päälle. Peitä vuoka foliolla ja paista 175 asteessa noin 45 minuutin - 1 tunnin ajan. Poista folio viimeisen vartin ajaksi, jotta juusto saa kauniin kultaisen pinnan. Anna lasagnen vetäytyä vähintään viisi minuuttia uunista ottamisen jälkeen.

2 kommenttia: